Kl. 11-12.30
Målgruppen af voksne idrætsudøvere med psykisk sårbarhed.
Deltagerne vil få indsigt i, hvilke udfordringer voksne, der bærer på en psykisk sårbarhed, kan have i forbindelse med fysisk aktivitet. Hvordan kan man som instruktør støtte op om motivationen og den gode oplevelse med kroppen.
Kl. 12.45 – 13.45
Idræt – og fællesskab (fysisk aktivitet)
Kl. 14.00 – 15.15
Hvad er vigtigt at tage højde for som træner samt psykisk 1. hjælp.
Hvordan du som den ansvarlige træner, med egne levede erfaringer, kan være medvirkende til at skabe gode og tydelige rammer for den gode oplevelse, hvor der er ”plads til alle, men ikke til alt”.
Kl. 15.15 -15.30
Evaluering, opsamling og kig frem mod næste uges kursus.
Kl. 11-15.30
Rollen som træner, igangsætter og underviser.
Deltagerne bliver gjort bevidste om de personlige og menneskelige forhold, der gør sig gældende i forbindelse med trænergerningen herunder træneren som kulturskaber, ekspert, formidler og leder – herunder den gode velkomst.
Deltagerne vil blive introduceret for grundlæggende læringsteori, coaching, teamwork og faktorer, der har indflydelse på udøvernes motivation, så deltagerne kan vurdere, hvilke indsatsområder der er mest aktuel i deres situation og dermed være genstand for videre fordybelse. Derfor er det en fordel at kende sin målgruppe, deres niveau og ønsker.
Endelig vil deltagerne få indsigt i, hvad der kræves af ”den gode træner”, hvilket skal virke som grundlag for en egen vurdering.
Evaluering, opsamling, snak om hjemmeopgaven til næste gang.
Undervisningen veksler mellem teori og praksis, så hav tøj på, du kan bevæge dig i.
Underviser: Mogens Brun – cand.scient. i idræt og historie (underviser på KAJ kurser og VUC i Lyngby)
Kursusleder: Lisbeth Crafack, DAI
Modul 3
Mandag den 18. november kl. 11-15.30
Kl. 11-15.30
Idrætsteori, opvarmning, idrætsdidaktik og psykologi.
Deltagerne bliver gjort bevidste om grunde til, at man skal/bør varme op. Foruden de fysiske faktorer er opvarmningen en god mulighed for at arbejde med grundelementerne i idrættens kvaliteter, flowteorien og inkluderende aktiviteter som en del af teorien i spilhjulet.
Deltagerne vil blive introduceret for grundlæggende begreber og grundlaget for idrætsdidaktik, zonen for nærmeste udvikling samt centrale temaer som mestring, engagement, anerkendelse og samhørighed, som er knyttet til idrætspsykologien.
Kurset veksler mellem teori og praksis, så hav tøj på, du kan bevæge dig i.
Evaluering: Hvad tager jeg med mig fra de tre første kurser?
Underviser: Mogens Brun – cand. scient. i idræt og historie (underviser på KAJ kurser og VUC i Lyngby)
Kursusleder Lisbeth Crafack, DAI